Oreokrémes keksztekercs

  • 2017.07.20.
  • 7

Van úgy, hogy nem akarjuk a konyhát tovább melegíteni a sütő bekapcsolásával, ilyenkor jól jön egy sütés nélküli édesség. A keksztekercs abszolút befutó, de néha jó egy kis csavart, egy kis újdonságot belecsempészni. Ez nálam most egy pár darab abból a bizonyos, nagy népszerűségnek örvendő kakaós kekszből. Egyszerű, nem is szükséges hozzá sok alapanyag és biztos sikert arat a család körében. A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is. Hozzávalók 8 főre: Tésztához: *35 dkg darált háztartási keksz *10 dkg porcukor *3 púpozott ek cukrozatlan kakaópor *1 ek rum *8 púpozott ek sárgabaracklekvár Töltelékhez: *15 dkg porcukor *12 dkg vaj *7 darab oreo keksz *3 púpozott evőkanál kókuszreszelék A töltelékhez a porcukrot simára keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a kekszekből kiemelt krémet, az apróra tört kakaós kekszet, és a kókuszreszeléket.
A darált háztartási kekszet összekeverjük a kakaóporral, porcukorral, majd összedolgozzuk a rummal, lekvárral.
A kekszes masszát Folpackon téglalap alakúra, és 4 mm vékonyra elnyújtjuk. Megkenjük a krémmel.
A szélesebb oldalától kezdve szorosan feltekerjük, és Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük pár órát.
A Facebookon is megtaláltok.Már Instagramon is fent vagyok.