Csirkecsíkok kapros besamel mártásban

  • 2017.07.19.
  • 3

A család felnőtt tagjai nagyon kedvelik a kapros, kicsit pikáns ételeket. Ezért kísérleteztem ki ezt a húsos fogást, ami könnyű, gyorsan elkészíthető, és ha van friss kapor, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni. Idényen kívül természetesen szárított, vagy fagyasztott kapor is megteszi, azzal is finom. Hozzávalók 2 főre: *1 nagyobb csirkemellfilé *3-4 ek olaj *0,5 kk só Mártáshoz: *2 púpos ek margarin *2 púpos ek liszt *3 dl tej *0,5 kk só *1,5 tk cukor *1,5 tk ételecet (10%-os) *1 nagy csokor friss kapor A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk. Meghintjük egy kevés sóval, majd kevés vízben, fedő alatt puhára főzzük.
A mártáshoz a felolvasztott margarint a liszttel elkeverjük, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk. Fokozatosan adagolva a tejet csomómentesre keverjük.
Ízesítjük sóval, cukorral, ecettel és beleszórjuk az apróra vágott kaprot. Ha palacsinta tészta sűrűségű, akkor beleforgatjuk a húst. Melegen, sós vízben főtt krumplival, rizs körettel vagy kifőtt tésztával kínáljuk.A Facebookon is megtaláltok.Már Instagramon is fent vagyok.