Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek

  • 2014.03.13.
  • 6

Finom, egyszerű, ízletes és könnyen elkészíthető fogás. Még mindig van medvehagyma és szinte minden hagyományos ételbe belecsempészhető. Igazán kellemes ízt kölcsönöz nekik.
Hozzávalók 4 főre: 50 dkg nagyobb gomba20 dkg túró5 dkg zöldfűszeres sajtkrém1 nagy csipet só1 kis csipet őrölt bors1 kis csokor medvehagyma (kb. 10 nagyobb szál)5 dkg vékony szelet sonka (2-3 nagyobb szelet)5 dkg sajt2 ek olaj A gombák tönkjét kiemeljük és félretesszük. A gombák héját eltávolítjuk, majd a fejeket folyó víz alatt átmossuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. Egy közepes tepsit kikenünk kevés olajjal és belefektetjük a kalapokat. Meghintjük sóval. A medvehagymás megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és apró darabokra vágjuk. A túrót egy villával jól áttörjük, hozzáadjuk a sajtkrémet, meghintjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a medvehagymát és alaposan összeforgatjuk. A gombákat megtöltjük a fűszeres túrókrémmel. Ennek a legegyszerűbb módja, hogy ha kis golyókat formázunk a kezünkkel és ellapítjuk, majd a gombakalapokra rakjuk, kicsit lenyomjuk. A sonka szeleteket kisebb darabokra vágjuk, a fűszeres túróra rakjuk, nem baj, ha nem fedi be teljesen a gombák tetejét. Meghintjük kevés reszelt sajttal. A tepsit alufóliával befedjük és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig hőlégkeveréssel puhítjuk, majd a fóliát levéve további 15 percet pirítjuk. Melegen, friss salátával, esetleg párolt rizzsel kínáljuk.