Fűszeres sült csirkecombok mozzarellás paradicsomsalátával

  • 2014.03.11.
  • 5

Egy egyszerű és könnyű ebédet készítettem. Nem kell sok időt eltölteni vele a konyhában. A salátát érdemes legalább egy órával a fogyasztás előtt elkészíteni, hogy legyen kis ideje az ízeknek összeérni. Hozzávalók 3 főre: Húshoz: 6 db hosszú csirkecomb1 kk só0,5 kk őrölt bors2 gerezd fokhagyma0,5 dl étolaj Salátához: 20 dkg mozzarella sajt25 dkg koktélparadicsom1 nagy csipet só1 csipet őrölt bors2 ek olívaolaj1 csipet morzsolt oregánó1-2 szál friss petrezselyemlevél A combokat alaposan megtisztítjuk. A husikat olajjal kikent tepsibe vagy jénaiba fektetjük, bedörzsöljük a fokhagymával, meghintjük a sóval, borssal. Kb. 0,5 dl vizet öntünk a combok közé, alufóliával letakarva előmelegített sütőbe toljuk. 200 fokon hőlégkeveréssel kb. 1 órát puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva ízlés szerinti pirosságig pirítjuk. A megtisztított paradicsomot fél karikára, a mozzarellát kb. 1*1 cm-es kockára vágjuk. Egy tálkába kanalazzuk az olajat, beleszórjuk a fűszereket és beleforgatjuk először a sajtot, majd a paradicsomot. Legvégül megszórjuk egy kis frissen vágott petrezselyemlevéllel.