Fokhagymás-petrezselymes panírmorzsa

  • 2014.01.16.
  • 6

Sohasem vásárolunk boltban zsemlemorzsát, mindig itthon készítünk. Sajnos gyakran marad meg kenyér, amit kockára vágunk, tálcán megszárítunk, húsdarálón ledarálunk és szűrőn átszitálunk. Így lesz saját zsemlemorzsánk. Bevallom, imádjuk a rántott húst. Hiába, klasszikus, megunhatatlan. Most mégis tettem egy kísérletet egy kis újításra. Nyár végén szárítottam meg petrezselyemlevelet, amit elmorzsoltam és kis üvegben várta a sorsát. A nyeremény fűszercsomagból elővettem a fokhagyma granulátumot, és a morzsolt petrezselyem levelet, elkevertem a morzsában.Pillanatok alatt, nagyon egyszerűen elkészíthető. Inkább csak az összetevők aránya miatt került fel a blogra, mint bejegyzés. Én azonnal felhasználtam, de előre is elkészíthető és egy kis üvegben lezárva sokáig eláll.Akár még gasztroajándéknak is remek lehet.Ez a mennyiség 2 nagyobb csirkemell filére elegendő.
Hozzávalók:10 dkg zsemlemorzsa1 tk fokhagyma granulátum2 tk morzsolt petrezselyem levél
Minden hozzávalót egy tálkába öntünk és jól összekeverjük.Ennyi az egész :-)