Csokívánság - otthoni verzió 1.0

  • 2012.11.24.
  • 4

Tudom, hogy nagyon rég jelentkeztem itt a blogon... ennek a legfőbb oka az, hogy májusban életmódot váltottam és a gondolataim nagy részét ez köti le, és ígérem, hogy ehhez kapcsolódó egyszerű, ötletes ebédekkel és receptekkel is fogok jelentkezni, de most egy hagyományos kalóriadús :) sütit hoztam, ami a mai karácsony előtti próbasütés egyik alanya volt.Az eredeti recept itt található:http://www.csakapuffin.hu/2012/10/citromos-gyomberes-csokipoffeteg.htmlAmikor megláttam, Doki oldalát böngészve, tudtam, hogy ezt ki kell próbáljam. Barátnémmal nagy rajongói vagyunk a La Delizia kekszmanufaktúrának és ott a klasszisok klasszisa a csokívánság nevű süti, ami kinézetre pont ilyen, és most kipróbáltuk, hogy ízre tudunk-e hasonlót hozni. Az eredmény: MENNYEI - bár
természetesen nem pont olyan mint a La Deliziás, de mindenképpen megéri elkészíteni mert nagyon könnyű és tényleg garantált a siker! Jó alap lesz kísérletezni, hogy eljussunk a La Deliziás verzióhoz :)A fentiekben linkelt recepthez képest mi dupla mennyiségekkel dolgoztunk, de nem minden hozzávalónál, egész pontosan így, plusz kihagytuk a gyömbért és a citromot, cserébe csipet fahéjat raktunk bele:300 g liszt100 g kakaópor (jó minőségű, holland!)1 tasak sütőpor300 g cukor120 g hideg vaj4 db tojás1 rúd vanília kikapart belsejecsipet fahéj - ebből mehet több is szerintemA gyömbért és a citromot kihagytuk, helyette egy csipet fahéjat tettünk bele. Én ki fogom próbálni még dióval is, szerintem sokat dobna rajta, bár így is nagyon sűrű kakaós, nem gejl, nem túl édes, kívül ropogós, belül puha keksz lett az eredmény.A hozzávalókat összegyúrtuk, fél órára hűtőbe tettük, aztán kivettük és dió nagyságú golyókat formáztunk, amiket aztán vastagon! meghempergettük porcukorban és így raktuk be a 200 fokos sütőbe 10 percre.A végeredményről egy fotó: