Sörkifli

  • 2016.08.02.
  • 2

Nemrégiben átestünk egy költözésen Törpirivel, és miután szép lassan minden a helyére került, elérkezett az ideje egy lakásavatónak is. Ha pedig átjönnek a barátok, akkor kell egy kis rágcsálnivaló az itókák mellé. Felcsaptuk hát Törpiri nagymamájának receptes füzetét, és ráböktünk erre a finomságra!

Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-1 db élesztő
-kb. 3 dl langyos tej
-Só, köménymag, sajt
-10 dkg margarin

A jól bevált módszerrel kovászt készítünk, amit negyed óra alatt felfuttatunk. A lisztet tálba öntjük, hozzáadunk egy kávéskanálnyi sót, a kovászt, és annyi tejet hogy könnyű tésztát gyúrhassunk. Alá és fölé lisztezve, letakarva fél órát kelesztjük.

A tésztát osszuk négy részre. A részeket egyenként nyújtsuk ki, és kenjük meg olvasztott vajjal. Vágjuk őket 8 cikkre, és kívülről befelé tekerjük fel a kifliket. Sorakoztassuk a sörkifliket kiolajozott tepsibe, kenjük le ismét vajjal, és ízlés szerint hintsük meg sós köménymaggal, vagy sajttal. Most következik további fél óra pihentetés.

Végül, de nem utolsó sorban jó forró sütőben 15 perc alatt süssük meg a sörkifliket.
Jó étvágyat hozzá!