Brownie - egy kis kocka mennyország

  • 2014.12.10.
  • 5

Browniet tudtommal még soha nem kóstoltam, ebből következik, hogy nem is készítettem idáig. Annak, hogy ezúttal nekiálltam két oka van: a fentebb említett az egyik, hiszen mindig vonz, ha olyan dolgot próbálhatok ki, amit eddig még nem. A másik ok már sokkalta fontosabb: szerettem volna meglepni valamivel Törpirit, miután szorgalmának jutalmaként elnyerte a városi ösztöndíjat, melynek átadására holnap megyünk a városházára. Nagyon büszke vagyok rá, és megérdemli, hogy ne csak szóbeli dicséretet kapjon. Remélem, ízlik majd neki ez a mennyei kalóriabomba, melynek ellen lehet állni, de nem érdemes!

Hozzávalók:
-15 dkg liszt
-25 dkg étcsokoládé (csak a felét kell felolvasztani, a másik felét törjük kis kockákra)
-4 tojás
-25 dkg vaj
-25 dkg kristálycukor
-Pár csepp vanília aroma, egy csipet só

Szépen megolvadt a csoki vízgőz felett :)
Válasszuk szét a tojássárgáját és a fehérjét. A cukor felével keverjük habosra a sárgáját, majd adjuk hozzá a megolvasztott vajat, a vízgőz felett felolvasztott étcsokoládét, pár csepp vanília aromát, egy csipet sót, és több lépésben a lisztet is. Szórjuk bele a maradék összetört csokit, és dolgozzuk össze a masszát. A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük bele a tésztába.

Alakul!
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, öntsük bele a készülő finomságot, és kenjük el egyenletesen a tetejét. Közepes lángon süssük 35-40 percig-ha valaki azt szeretné, hogy a süti közepe folyósabb maradjon, akkor kevesebb idő is elég. Rövid pihentetés után már szeletelhetjük is!

(A képeken látható brownie dupla mennyiségű hozzávalóból készült!)


Jó étvágyat hozzá!