Zöldborsófőzelék

  • 2013.08.26.
  • 5

A zöldborsófőzelékkel érdekes a kapcsolatunk. Gyerekkoromban nem szerettem, aztán ahogy telt-múlt az idő, elkezdtem megbarátkozni vele, és ma már bátran állíthatom, hogy jóízűen eszem belőle minden alkalommal, amikor terítékre kerül. 1-2 éve édesapám átalakított egy részt a kertben, és a gyümölcsfák mellett megjelentek a zöldségek is. Ha tehát paradicsomra, vagy épp borsóra vágyunk, akkor nem feltétlenül kell elmennünk a boltig, hiszen elég csak a kertbe lebattyogni, és már válogathatunk is kedvünkre. Így esett, hogy a kora nyári szedésből ezúttal főzeléket készítettünk.

Hozzávalók:
-1 kg zöldborsó
-Olaj, liszt a rántáshoz
-Só, cukor, petrezselyemzöld
-Tej és víz, fele-fele arányban (ez persze ízlésfüggő, készülhet csak tejjel, vagy akár csak vízzel is, ki mire esküszik)
A tisztított, és megmosott (mirelit is lehet) zöldborsót tegyük fel főni annyi tejben és vízben, amennyi ellepi. Amíg a borsó puhul, addig készítsünk egy zsemleszínű rántást, amelybe apróra vágott petrezselymet is tehetünk.
Ha a zöldborsó készre főtt, rántsuk be a főzeléket, majd cukorral és sóval ízesítsük.
Bármilyen feltéttel fogyasszuk is, a borsófőzelék mindig gyors, egyszerű, és nagyon finom. :)
Jó étvágyat kívánok hozzá!