Tojáspörkölt

  • 2013.06.27.
  • 5

Tudni kell, hogy gyerekként is válogatós voltam, de nem a hagyományos módon. Általában azokat a dolgokat eszem meg szívesen, amiktől mások ódzkodnak, például a pacalt vagy a kocsonyát előszeretettel fogyasztom, míg egyszerű és többnyire népszerű ételeket ki nem állhatok. Szegedre kerülésem óta azért bővült az általam evett menük tárháza, de még így is vannak kivételek.
Ennek okán lestem ezt az ötletet még anyukámtól. Rendszerint „sosem volt mit vacsoráznom”, ami azt jelentette, hogy kitaláltam, hogy nem jó semmi ami otthon épp van. Ilyenkor anyu előállt azzal, hogy csinál tojáspörköltet, és ezzel egyből be is fogta a számat, hiszen az újdonság varázsa kielégítő volt számomra, neki pedig csak pár percébe telt összeütni ezt az ételt.

Hozzávalók egy főnek:
-          2 db tojás
-          1 közepes fej hagyma
-          egy paprika
-          egy paradicsom
-          só, bors, fűszerkömény, pirospaprika
Az elkészítése roppant egyszerű: bármilyen másik pörkölthöz hasonlóan elkészítjük az alapot. Megdinszteljük a hagymát, majd később hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, majd kis vízzel visszarakjuk a gázra. Ezután beletesszük az előzőleg keményre főzött tojásokat felkarikázva, majd sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük.
Kenyérrel vagy savanyúsággal tálaljuk. 


Ha otthon, vagy akár munkahelyen akarsz kényelmesen ételt rendelni, akkor a Foodpanda a megoldás! :)