Fokhagymás- citromos spagetti

  • 2013.05.16.
  • 7

Gyakran okoz fejtörést, pláne hónap végén és elején, hogy a maradék kevés pénzt miként osszam be. A tészták jó szolgálatot tesznek ilyenkor, hiszen olcsó és változatos ételeket lehet belőlük készíteni. Én magam roppant válogatós vagyok, de kísérletezni szeretek. Egy ilyen hangulatomban született meg ez a pikáns fokhagymás-citromos spagetti. Egy neten talált recept szolgált alapul, de az arányokat némileg megváltoztattam, valamint eredetileg olívaolajjal készül, viszont ennek hiányában hagyományos napraforgóolajat használtam, ami nem rontott az ízhatáson.

Hozzávalók:
-          fél csomag ( kb 200-250 g) spagettitészta
-          1 kisebb közepes méretű citrom
-          apróra vágott petrezselyem
-          4-5 gerezd fokhagyma
-          fél dl olaj ( ha tehetitek olívaolaj, de megteszi bármilyen olaj is )
A tésztát kifőztem a szokásos módon, sós vízben, olaj helyett egy kanál vaj hozzáadásával. Mikor megpuhult, elzártam a gázt és lefedtem, hogy tovább párolódjon pár percig. Miközben a tészta megfőtt egy nagy tálba öntöttem az olajat, kifacsartam a citrom levét, és hozzáreszeltem a héjából is. Átnyomtam a fokhagymagerezdeket és a petrezselyemmel együtt a citromos-olajos léhez kevertem. Ezután leszűrtem a tésztát, majd öblítés nélkül, forrón alaposan összekevertem a szósszal, majd lefedtem pár percre.
Az arányokat mindenki saját szájíze alapján variálhatja. Elsőre furcsának tűnt nekem a citrom-fokhagyma párosítás, de nagyon érdekes és finom az ízhatás. Jó étvágyat!:)