Mézes - mustáros csirke

  • 2019.02.03.
  • 7

Egyetemista éveimben, ha nem volt idő
konyhatündérkedni egy zsúfolt nap után, vagy vizsgaidőszakban, gyakran készítettünk Uncle Bens
szószalapokkal vacsorát. Nekem a kedvencem a mézes-mustáros volt. Pár napja eszembe jutott és szerettem volna vásárolni, de már nem lehet nálunk ezt a fajtát kapni. Így kénytelen voltam az emlékeimet felidézve, itthon házilag készíteni valami hasonlót. Úgy érzem sikerült valami hasonlót alkotni.Hozzávalók:1 kicsontolt csirkemell1 evőkanál tk liszt1/2 teáskanál pirospaprikasó, bors3 evőkanál olívaolaj1 kisebb fej vöröshagyma1/2 db
piros kaliforniai paprika1 maréknyi fagyasztott zöldbab1 teáskanál méz2 evőkanál magos mustár1 dl tejszínElkészítés:1. A csirkemellet felkockázzuk sózzuk-borsozzuk. Egy tálban összekavarjuk a lisztet a paprikával, majd beleforgatjuk a csirkemell kockákat.2. Az olívaolajon megpirítjuk a paprikás lisztbe forgatott húst.3. A serpenyőből egy szűrőlapáttal kiszedjük a megpirított csirkét, majd a visszamaradt olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, felcsíkozott kaliforniai paprikát, a zöldbabot.4. Hozzáadjuk a mézet és a mustárt majd felöntjük 1 dl vízzel, ha felforrt visszatesszük a húskockákat és hozzáadjuk a tejszínt.5.
Addig forraljuk amíg besűrűsödik az ételünk.6. Ha szükséges sózzuk-borsozzuk még, alakítunk az ízén pici mustárral, mézzel, ízlésünknek megfelelően.
Kukoricás basmati rizzsel tálaltam.100g-ban-
Feherje
12g,
Szénhidrát - 6g,
Zsír 7g