Arab csicseriborsó leves

  • 2018.03.15.
  • 6

Nagyon kedvelem
az arab, keleti ízeket, a csicseriborsó és a lencse is a kedvencek közé tartozik, így ezt a levest is szivesen fogyasztom, föleg borongós, esős napokon, igazi lelekmelengető...Hozzávalók:1-2 evőkanál olivaolaj1 nagyobb fej hagyma2-3 cikk fokhagyma1 kiskanál kurkuma1 kiskanál római kömény1/2 kiskanál
fahéj1/2 kiskanál szárított csili1,5 liter zöldség alaplé2-3 szál halványító zeller1 szál sárgarépa150 g zöld lencse1 konzerv csicseriborsó100 ml
sűrített paradicsompetrezselyemzöldcitrom vagy limeElkészítés:1. Az olajon üvegesre pirítjuk a apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a kurkumát, római köményt, fahéjat,szárított csilit.2. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a megtísztitott felszeletelt zellert és sárgarépát, a megmosott lencsét és addig főzzük amíg a lencse megpuhul.3. Ha a lencse már nagyjából megpuhult, hozzáadjuk a lecsöpögtetett csicseriborsót és a sűrített paradicsomot is.4. Végül petrezselyemzölddel, ha szükséges sóval ízesítjük, limelével megcsöpögtetve tálaljuk.