Párizsi csokis meggyes muffin

  • 2017.08.08.
  • 9

A recept eredetije a Stahl Judit Muffinok című könyvében jelent meg, de én egy kicsit a saját ízlésünkre formáltam. Meggyel három irányból is támadjuk ezt a jó kis muffint, van benne meggy, meggylekvár és meggylikör :)Hozzávalók:10dkg étcsokoládé50 ml forró fekete kávé15 dkg finomliszt1 kiskanál sütőpor1 csipet só10 dkg meggylekvár15 dkg friss meggy (fagyasztott kiolvasztva)
magozva és lecsöpögtetve50 ml meggylikör10 dkg puha vaj10 dkg cukor2 db tojásElkészítés:1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A muffinformákba papírt teszünk.2.
A csokit feltördeljük és ráöntjük a forró kávét, addig kavargatjuk amíg elolvad a csoki.3. A lisztet, sütőport és a sót egy tálba mérjük.4. A puha vajat
kézihabverővel kikavarjuk a cukorral, majd egyenként hozzákavarjuk a tojásokat is.5. Hozzáadjuk a meggy lekvárt, a meggylikört
és a magozott meggyet is.6. Végül hozzákavarjuk a csokis kávét és legvégül a lisztes keveréket.7. Formába kanalazzuk és 25 perc alatt készre sütjük. Ne hagyjuk tovább sülni, mert a csokis sütiknél kész gyilkosságnak számít ha túl szárítják.8. A tetejét csokoládé öntettel, meggyel díszíthetjük. Nyáron
ha nagyon meleg van, csoki öntet helyett, még melegen megszórom reszelt csokival a muffinok tetejét.