Görög citromos csirkeleves

  • 2017.08.08.
  • 8

Nagyon szeretem a leveseket, szerencsére a gyerekeim ebben rám hasonlítanak, ők is szívesen esznek levest. Mindig meg van az aktuális kedvencünk, nekem most ez a csirkeleves az. Régen anyukámnak volt egy román nyelvű szakácskönyve, rengeteg levesnek meg volt benne a receptje, közük ennek is.
Mostanra egy kicsit változtattam rajta a saját izlésem szerint, olvassátok csak:Hozzávalók 4-6 személyre:1 csontos csirkemell300 g csirkeszív, zúza is lehet- ezt el is lehet hagyni, ha valaki nem szereti2-3 szál sárgarépa1 szál petrezselyemgyökér1 kisebb csokor petrezselyemzöld1/2 fej kisebb zellergumó1 póréhagyma -csokor zöldhagymával is lehet helyettesíteni :)50-60 g rizs1 csokor friss kapor1 citrom1 cikk fokhagymasó, bors2 tojássárgájagörög joghurtElkészítés:1. Nagyjából 3,5 liter vízben feltesszük főni a csirkemellet és az elnegyedelt szíveket, sózzuk-borsozzuk és hozzáadjuk egyben a petrezselyemzöldet( ezt a végén kidobjuk a levesből), ha van zellerzöldünk azt is hozzáadhatjuk.2. Amíg a csirke fő, megpucoljuk a zöldséget és felszeleteljük. A rizst megmossuk.3. Ha a hús félig megpuhult hozzáadjuk a felaprított zöldségeket is.4. Következő lépésben, a csirkemellet kiemeljük a levesből és félretesszük.5. A leveshez adjuk a rizst,
addig főzzük amíg a zöldségek is, a rizs is készre fő.6. A tojássárgákat fél citrom levével és a finomra zúzott fokhagymával elkavarjuk, majd a levesből egy merőkanállal a tojássárgákhoz adunk, és az egészet lassan visszacsurgatjuk a leveshez. Alacsony lángon pár percig hagyjuk főni, de vigyázzunk , hogy ne főjön fel.7. Végül a leveshez adjuk a csontról lefejtett és
felaprított csirkemellet valamint az apróra vágott kaprot.8. Ha szükséges még sózzuk-borsozzuk levesünket, tálaláskor görög joghurtot adunk hozzá.