Narancsos-mustáros szendvics

  • 2016.08.04.
  • 5


Ejha jól eltűntem, fel sem tűnt, hogy az idén még nem posztoltam semmit, pedig egy csomó minden lefotózva várja, hogy felkerüljön a blogra, hátha ezután összejön legalább a heti 1 poszt.Mostanában nagyon nagyon rá kaptunk a kacsasültre, mégpedig a rozmaringos-narancsos konfitált kacsára. Másnap reggel a maradékból (amit előre elteszek, hogy biztos maradjon) szoktam ezt a nagyon finom szendvicset készíteni. Igazából, ha grill csirke vagy más szárnyas sült áll rendelkezésre azzal is finom. A lassan másfél éves lányomnak is nagy kedvence.Hozzávalók (1 adaghoz):
1 db sokmagvas mini cipó
2 kiskanál dízsoni mustár -nem csípős
2 evőkanál tejszín
2-3 evőkanál majonéz ( lehetőleg házi)
1 csepp narancs illóolaj( 100 %-os tisztaságú, étkezésre alkalmas), helyetesíthető frissen reszelt












narancshéjjal és narancslével is
fél sült kacsacomb
sült kacsazsír
1 db paradicsom
csíra( brokkoli, retek)Elkészítés:1. A cipót kettévágom és a kenyérpirítóban enyhén megpirítom.2. 2 kiskanál mustárt 2 evőkanál tejszínnel, 2-3 evőkanál majonézzel és1 csepp narancs illóolajjal jó krémesre kavarok, nem kell túl híg legyen, lágy krémszerűre. Ízesítem kicsi sóval-borssal.3. A húst feldarabolom, a paradicsomot felkockázom.4. A cipót megkenem vékonyan a sült kacsazsírral, aztán jó bőven a narancsos mustárral, ráhalmozom a húst, zöldségeket és kész is...Vacsorára egy pohár borral vagy reggelire egy narancsos-mentás rooibos teával isteni finom...