Mézes-szójás lazac

  • 2015.02.26.
  • 5

Lazac nálunk nagyon kedvelt étel, a férjem imádja
így elkészítve, képes lenne csak ezen élni.Nagyon hálás étel amúgy, mert hamar elkészül és csupán egy serpenyőre van szükség az elkészítéséhez.Hozzávalók:2 evőkanál magos francia mustár ( pl. Kanis)4 teáskanál
folyékony méz2 evőkanál szójaszósz2 evőkanál olívaolaj4
db 140 g-os lazacfilé( bőr és szálka mentes)100 ml zöldségleves ( lehet kockából is)1 csokor új hagyma, hosszában kettévágva, majd vékonyan felcsíkozvafőtt rizs a tálaláshozElkészítés:1. Egy kis tálkában összekavarjuk a mustárt, a mézet és a szójaszószt.2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, tegyük bele a lazac szeleteket és süssük 5 percig, félidőben fordítsuk meg őket.3.Öntsük a szójás keveréket a lazacokra és adjuk hozza a zöldséglevest, majd forraljuk fel. Lassú tűzön addig főzzük amíg besűrűsödik a mártás.4. Szórjuk meg a hagyma csíkokkal, 1-2 percig még hagyjuk, hogy a hagymák is átmelegedjenek, majd főt rizzsel tálaljuk.

Címkék

Hal Gyors Ebéd