Sütőtök krémleves

  • 2014.11.18.
  • 4

Finom és nagyon egészséges őszi leveske, nálunk nem múlhat el úgy ősz, hogy ne készítsek ilyen levest. Az idén is már jó pár alkalommal készült, meg is lepődtem, amikor a blogon kerestem, hogy hogy nincs még fent, de ami késik nem múlik. Most pótolom ezt a hiányosságot.Hozzávalók:1 kisebb sütőtök1 liter alaplésó, borskakukkfű2 dl tejszín1 tk vajtökmagElkészítés:1. A sütőtököt középen elhasítom, a magját kiszedem, és 200 fokon kb 1 órát sütöm.2. Ha picit kihűlt, kikapargatom a héjából a megsült tököt, egyenesen bele a fazékba, az olvasztott vajjal összeforgatom és hozzáöntöm az alaplevet és a fűszereket.3. Ha összemelegedett, krémesre kavarom egy botmixer segítségével, vagy turmixgépben.4. Hozzáöntöm a tejszínt, pár pillanatig összeforralom és pirított tökmaggal tálalom.

Címkék

Leves Krémleves