Zalán kedvenc paradicsomlevese

  • 2014.10.20.
  • 7

A kicsi fiamnak, olyan a paradicsomleves, mint másnak a kenyér, a nap bármely pillanatában megkérdezem, hogy mit szeretne enni, akkor az a válasz, hogy pajadicsomjevest... Így nálunk biztosan
hetente legalább egyszer főzök ilyen levest, mert számára megunhatatlan... Az igazság az, hogy tényleg finom és a másik nagyon jó tulajdonsága, hogy nagyon gyorsan elkészül.Hozzávalók:1 kisebb fej vörös hagyma3 evőkanál olaj1 szál sárgarépa1 hámozott és vágott paradicsomkonzervalaplé vagy vízvalamilyen levesbetét pl. orsócskasó, borscukorbazsalikom, oregánó, kakukkfűtejszínElkészítés:1. Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát.2. A sárgarépát megtisztítjuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, pár pillanat alatt a hagymával együtt megpároljuk.3. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és felöntjük alaplével és ízlé szerint adunk hozzá bazsalikomot, oregánót és kakukkfüvet, ha van friss zöld fűszereket használjunk.4. Ha felforrt, hozzáadjuk a levesbetétet, és készre főzzük.5. A végén sóval, borssal és egy kiskanálnyi cukorral fűszerezzük.6. A végén még adhatunk hozzá tejszínt is, hogy krémesebb és lágyabb legyen.

Címkék

Leves Gyors Egyszerű