Francia hagymaleves

  • 2012.12.04.
  • 8

Nagyon régóta tervezem beírni ezt a receptet, már sokszor elkészítettem, de vagy nem maradt és azért nem tudtam lefényképezni, vagy estére készült el és akkor fény nem volt jó... Na de végre elkaptam! A recept Stahl Judit
Végre otthon című könyvéből van...Hozzávalók:1 kg vöröshagyma, megpucolva és felkarikázva10 dkg vaj2 kk morzsolt kakukk2 ek liszt50 ml
száraz fehérbor 2 ek francia mustár1 ½ l húslevessó és frissen őrölt borstálaláshoz vajban pirított bagett szeletek és reszelt ementaler sajtElkészítés:1. A vajt felolvasztjuk egy nagyobb fazékban és rádobáljuk a hagymakarikákat. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és enyhén megsózzuk és megborsozzuk.
20-25 perc alatt aranybarnára pároljuk a hagymát. Omlósak kell legyenek a hagymakarikák.2. A párolt hagymát szorjuk meg lisztel, összekavarjuk és ráöntjük a fehérbort. Amikor már nem sistereg hozzáadjuk a mustárt.3. Felöntjük az átszürt húslevessel, felforraljuk és 10-15 percig lassú tűzön tovább főzzük.4. Ha kell utána sózunk- borsozunk, és frissen sütött bagettekkel és reszelt sajttal tálaljuk.

Címkék

Leves Előétel Ebéd