Rozslisztes piskóta diétás meggy dzsemmel

  • 2013.11.17.
  • 1

Ma korán reggel már a konyhában forgolódtam, a minik kívánságára házi krémes készült, reggelire sajtkrémes-sonkás rácsos, egyszerű leveles tésztából.Gondolkoztam magamnak mit is készítsek, aztán eszembe jutott: jó ideje ki szeretném próbálni a rozslisztes, xilites piskótát.Nosza rajta, hozzá is fogtam és hipp-hopp kész is lett.
Hozzávalók:4 tojás3 evőkanál xilit2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék4 evőkanál világos rozsliszttöltelékdiétás meggy dzsemA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a xilittel és a fűszerkeverékkel majd hozzáadjuk a rozslisztet és simára keverjük. Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérje felét, összekeverjük majd hozzátesszük a maradék habot és óvatos mozdulatokkal azt is hozzákeverjük. Ekkor már figyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze, mert nem fog feljönni a piskótánk egyébként.Sütőpapírral kibélelt kicsi tepsibe tesszük és tűpróbáig sütjük. Kb 20 perc.Ha kisült kettévágjuk a téglalapot és meggy dzsemmel megkenjük.A kisfiam meg se várta, hogy kihűljön, jóízűen ette :) Finom és gyorsan kész van, az édességre vágyó diétázók nagy örömére :)A fotó nem a legjobb, a telefonommal csináltam.