Almás galette teljes kiőrlésű tönkölylisztből.

  • 2013.10.31.
  • 0

Almánk idén nagyon sok lett, nem győzzük enni, inni. Szerencsére.Napok óta ennék valami édességet, a ma reggeli fahéjas keksz
megsütése után pedig valami fehéjas mellett döntöttem, így e szerint keresgéltem egy kicsit a neten.
Egy blogon találtam ezt a receptet. Nagyon jól hangzott, annyi, hogy Én a cukrot xilittel helyettesítettem, a tésztájába meg tettem őrölt mogyorót.Nagyon finom lett :) Érdemes hozzáfogni és elkészíteni.Hozzávalók:12 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt6 dkg őrölt mogyoró5 dkg xilit 1 tojás6 dkg vaj2-3 szép alma felszeletelvefahéjtetejére kevés xilit rászórva.A lisztet a vajjal elmorzsoljuk majd hozzáadjuk a mogyorót, tojást, xilitet és egy kevés fahéjat. Összegyúrjuk, lágy puha tésztát kapunk.Egy sütőpapíron vékonyra nyújtjuk, az almát megpucoljuk és vékonyra szeljük majd szépen elrendezzük a tésztán, ügyeljünk arra, hogy a szélein kb 2 centi maradjon üresen.Megszórjuk fahéjjal, kb 1 dkg xilitet is szórunk az almákra majd az üresen maradt széleket visszahajtjuk. Előmelegített sütőben körülbelül 20 -22 perc alatt sül meg.Nagyon omlós, nagyon finom és nagyon laktató.Jó étvágyat hozzá :)