Almával sült karaj krumplipürével

  • 2013.09.24.
  • 7

Még mindig alma illetve almával készült ételek :) Idén nagyon bőkezű velünk a természet és szerencsére nagyon sok alma van a kertben. Annyi, hogy nem győzöm feldolgozni. Ez a recept se mai darab, párszor már megcsináltam és sikert aratott. Érdekes, akkor ízlik igazán mindenkinek ha saját almából készül. No nem csak a tudat miatt ám, hanem magán a gyümölcsön is érződik, hogy bio, mi bizony nem használunk semmilyen permetszert. Régen nem érdekelt ha valami permetezve volt, alaposan megmostam és ettem, de mióta a gyermekeim gyümölcs fogyasztók lettek igenis foglalkozom vele. Semmit se permetezünk, így nyugodt lehetek, hogy legalább az amit itthon esznek egészséges. Amit ezekből a gyümölcsökből készítek azok valóban csak vitaminnal vannak tele :)Na de vissza a husihoz. Elkészítése nagyon egyszerű.Hozzávalók:8 szelet karaj6-7 db almasóbors2-3 gerezd fokhagymakevés zsír vagy olaj20 dkg füstölt sajt A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és tepsibe tesszük amit előzőleg kevés olajjal vagy zsírral kikentünk. Ráaprítjuk a fokhagymát majd a meghámozott almát vékonyan rászeleteljük. Annyi alma kell, hogy a húst teljesen beborítsa. Kevés vizet öntünk alá, fólia kerül a tepsire és mehet a 180 fokos sütőbe. Kb 60 perc és a hús omlós lesz, ekkor rátesszük a füstölt sajtot (persze jó másfajta sajttal is) és pár perc alatt rápirítjuk.Én krumplipürével tálaltam.Az alma savanykás, fűszeres íze mennyei. A hús omlós, szinte rágni sem kell. Nagyon finom étel pár perc ráfordított idővel. Akár vendégváró finomság is lehet.Kép sajnos nem készült, Tegnap, mikor kész lett rohantam az oviba a gyermekeimért, mikor meg hazaértünk elfelejtettem fotózni. Este meg, mikor eszembe jutott már nem volt mit :)