Sárgabarack muffin csokidrazséval

  • 2013.07.08.
  • 3

Mert nyári szünet van és a gyerekeknek is kell kedvezni :) és mert a gyümölcs is fontos a sok vitamin miatt. Elkészítése egy kicsit időigényesebb de még így is hamar össze lehet "dobni".Nekem szerencsém van, az udvaron vagy egy sárgabarack fa és idén roskadásig van ezzel a mennyei finomsággal. Reggel ébredés után csak kisétálunk egy tállal a kezünkben, leszedjük az érettebbeket és megmosás után már ehetjük is a barackot. Ráadásul 100%-ban BIO barack, mióta itt élünk csak a szilvafa volt egyszer permetezve, de csak azért mert másképp nem lehetett megmenteni. Azóta se került elő a permetező. Jobb így a gyerekeknek is minden gyümölcs.A süti miatt hétvégén nyúzott csinikém, de valahogy nem volt hozzá kedvem, hogy megcsináljam. Na meg nem is volt ötletem, hogy miként is készüljön, mert nem eszi ám meg a kisasszony a barackot ha darabokba van benne hanem csak pürésítve. Mivel most műtét utáni regenerálódós időszak van nála, így naná, hogy a kedve szerint készítem el a sütit. Ha a gyerekek szeretnék még segíteni is tudnak, a leglelkesebbek akkor voltak az enyémek, mikor a drazsé került a tetejére :) Figyelni kellett, hogy ne csak egyék a cukrot, hanem díszítsék is vele a sütit :)Érdekes, ami nem ment a hétvégén ma hipp-hopp megvolt. Felkeltem és tudtam milyen is lesz a barack muffin :)Hozzávalók:0,5 kg megmosott, apróra vágott sárgabarack15 dkg cukor20 dkg liszt1 teáskanál sütőpor2 tojás2 teáskanál vanilia eszencia1,5 dl étolajtetejére 5-6 dkg színes csokidrazséAz apróra vágott barackot egy edénybe felteszem főni és hozzáteszem a cukrot. Mikor már kellően puha és sok levet eresztett összeturmixolom és félreteszem, hogy kicsit hűljön. A lisztet, tojást, sütőport, étolajat, vaniliát egy tálba teszem és összekeverem. Hozzáadom a sárgabarack turmixot és alaposan összekeverem. Formába öntöm, Én szilikonosat használok, akinek nem ilyen van ne felejtse el kikenni a formát margarinnal vagy olajjal, vagy épp beletenni a papírkapszlikat.Sütés előtt még ráteszem a tetejére a csokidrazsét majd mehet is be az előmelegített sütőbe. Kb 18-20 percig sült 180 fokos sütőben.Ebből az adagból 15 db lett nekem.Nem a legszebb sütemény de a gyerekek szerint nagyon finom :) Én nem kóstoltam, de még ma elkészül a diétás verziója, arról majd nyilatkozok.