Sárgabarack muffin almával-diétázóknak

  • 2013.07.18.
  • 6

A napokban készült a gyerekeknek
egy kis finomság, még aznap este elkészítettem a diétás verzióját is.Hozzávalók:0,5 kg mosott, felaprított sárgabarack4 evőkanál zabkorpa4 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt2 tojás15 ml folyékony édesítő1 teáskanál sütőpor2 teáskanál vanilia eszencia2 teáskanál citromlé1 dl olaj2 db alma apró kockára vágva (ebből csak 1,5 került bele, fél almát jóízűen megevett a kis hercegnőm)A barackot az édesítővel felteszem egy edényben a tűzre és összerotyogtatom. Ha megpuhult teljesen akkor pépesre turmixolom, majd félreteszem, hogy kicsit meghűljön.A 2 tojást összekeverem a 4-4 evőkanál zabkorpával és teljes kiőrlésű tönkölybúzával, beleteszem a sütőport, olajat, vaniliát, citromlevet és a barack turmixot. Alaposan összekeverem, beleteszem a darabolt almát és formába kanalazom majd előmelegített sütőben készre sütöm.180 fokon kb 20 perc.Ebből az adagból nekem 12 db lett.Finom süti, érződik rajta a gyümölcs kellemes íze, az alma pedig kellően omlós a közepén.Jó étvágyat hozzá.