Vitorlás hajó - csupa csoki torta

  • 2013.06.02.
  • 6

Egy kedves barátnőm kicsi lánya ballagott az oviból. Hirtelen jött az ötlet, hogy kapjon egy tortát is ezen a jeles napon. A jele a vitorlás hajó a csoport neve meg nefelejcs. A csoki torta pedig a kedvence Zsozsinak, így hamar összeállt, hogy milyen torta készüljön.
Tejszínes csupa csoki torta, persze a gyerekek miatt tejcsokival :)A tészta a szokásos piskóta tészta itt a recept. Annyi, hogy a 20 szeletes tortaformában sütöttem és 9 tojás elég volt. A liszt és a cukor is 9-9 kanál lett.A krém is egyszerű:20 dkg 85 %-os étcsoki40 dkg tejcsoki (boci csokit használtam)1 liter tejszín (fele hulala habalap, másik fele valódi tejszín. De lehet csak hulalából is készíteni)Habfixáló A csokit gőz felett vagy mikróban felolvasztjuk és kevés tejszínt adunk hozzá. Összekavarjuk majd még egy kis tejszín, ismét kavarni és mehet bele az összes tejszín. Kézi mixerrel habbá verjük, amikor félig kész mehet bele a habfixáló majd keményre verjük. Kész is:) Ha valaki extrán csokisat akar lehet bele akár több csokoládé is na meg ha szereti a család az étcsoki ízét akkor csak jó minőségű étcsokoládéval.A tortát felvágjuk és megtöltjük a krémmel majd a hűtőbe kerül, hogy kellően lehűljön a bevonásra.fondán: 1 evőkanál zselatin






6 evőkanál víz






1 evőkanál margarin






2 evőkanál méz






porcukor amennyit felvesz, kb 80-90 deka.A zselatint vízzel elkeverjük. Felmelegítettem a margarinnal és mézzel együtt, csak melegíteni szabad, forralni nem! Miután felmelegedett levenni a tűzről és az átszitált porcukrot apránként hozzáadni. Hozzátesz, simára kever, hozzátesz, simára kever. Egy idő után már annyi porcukor van benne, hogy kézzel lehet gyúrni. Ruganyos, ne túl kemény legyen a fondán. Ha kész fóliába kell tekerni, zacskóba rakni és és pihentetni. Fél napot minimum. Célszerű előző nap elkészíteni. Nyújtani keményítővel vagy porcukorral megszórt nyújtódeszkán lehet. Ha nagyon törik akkor margarinos kézzel gyúrjuk át. A recept Kiskuktától van.Én most két színű fondánt készítettem fehéret és kéket.
A hajó és az árbóc csokiplasztikból készült.12 dkg 75%-os étcsoki6 dkg méz.A csokit felolvasztottam a mézet folyósra melegítettem majd összekevertem egyneművé. Hagytam kihűlni, néha kevergettem. Amikor teljesen megdermedt beleraktam egy nejlonzacskóba és gyurmáztam vele, míg szép fényes nem lett :)A hajót, a virágót és a mentőöveket előre megcsináltam a tortát magát csak tegnap reggel vontam be a fondánnal.Összességében nem nagy munka csak többször kell csinálgatni :)