Töltött karalábé - ahogy én csinálom

  • 2013.04.14.
  • 8

Ismét egy viszonylag rövid idő alatt elkészíthető étel és ismét diétás változatban :) Határozottan élvezem, hogy diétázok és emiatt újabb és újabb ételeket alkotok magamnak. Na meg a család is lelkesen fogyasztja.Hozzávalók2 karalábé10 dkg darált pulykahús1 kis fej brokkoli1 kis fej hagyma2 gerezd fokhagyma12,5 dkg sovány túró 1 dkg teavaj2-3 dkg sajtkevés olaj só, bors, szerecsendióA karalábét megpucolom és felteszem főni annyi vízben ami épp ellepi, kevés sót adjunk hozzá. Nem kell sokáig főzni, csak, hogy egy kicsit puhább legyen és egy kanál segítségével ki tudjuk vájni a belsejét.Amíg fő apróra vágom a hagymát és pici olajon dinsztelem, ha üveges a hagyma hozzáadom a darált húst és azt is megpirítom. Sózom, borsozom, szerecsendiót szórok rá és hozzáteszem az apróra vágott fokhagymát. Vizet öntök rá, de csak annyit, hogy épp ellepje. Míg felforr rózsáira szedem a brokkolit, megmosom majd hozzáteszem a húshoz. Kb 6-7 perc múlva már kész is. Ha sok víz maradt rajta akkor azt öntsük le. Miután egy kicsit kihűl adjuk hozzá a villával összetört túrót.A kivájt karalábé belsejébe tesszük.Egy jénai edény aljára rákockázom a vajat belerakom a töltött karalábét és köré teszem a maradék tölteléket. Sajtot reszelek rá és 19 fokos sütőben szép ráolvasztom a sajtot. Akkor finom, ha szép aranybarna a sajt.A karalábé belsejét akár bele is lehet kockázni a töltelékbe vagy épp meg lehet enni. Én az utóbbit választottam. Imádom a főtt karalábét :)Jó étvágyat!