Medvehagymás pogácsa diétás változata

  • 2013.04.14.
  • 7

Mert szezonja van.Mert Isteni finom és ellenállhatatlan.Mert a diéta mellett sem szeretnék kimaradni semmi jóból.Mert nagyon sok jó hatása van a szervezetünkre! Csökkenti a koleszterinszintet, segít a méregtelenítésben. Segíti a szív és érrendszeri működést, csökkenti a vérnyomást és a vércukor szintet is. Javítja a memóriát, fokozza az agyműködést. Mert kellemes, fokhagymás íze van.Persze mértékkel kell enni a pogácsát és nem egyszerre befalni, de már 2-3 db is kellően laktató belőle. A többi pedig eláll zacskóban vagy épp le lehet fagyasztani és aznap elővenni amikor enni szeretnénk.Hozzávalók:15
- 16dkg zabpehelyliszt12,5 dkg sovány túró12,5 dkg vaj vagy növényi margarin1 evőkanál kefir2 evőkanál szezámmag1 kis csokor medvehagyma1 teáskanál só1/2 csomag sütőporTetejére tojás, esetleg (esetemben) szezámmag de kevéske sajtot is szórhatunk rá.Először 12,5 dkg lisztet mérjünk ki, a többi gyúráskor adjuk hozzá ha szükséges mert úgy látjuk, hogy nagyon ragadós a tészta.A zabpehely lisztet, sót és a sütőport összekavarjuk, a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a túrót, kefirt, szezámmagot, apróra vágott medvehagymát. Ha összeállt akkor körülbelül fél órát pihentetjük.Lisztezett nyújtódeszkán ( zabpehely lisztet használjunk) kinyújtjuk kb 2 cm vastag legyen. Bekenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal vagy sajttal vagy magkeverékkel. Kiszaggatjuk.190 fokos előmelegített sütőben megsütjük.kb 15-18 perc alatt sül szép aranyszínűre.A pogácsa omlós, könnyű és nagyon finom.Jó étvágyat!