Diétás meggyes-almás muffin

  • 2013.04.07.
  • 5

Diétázom pár napja.Sosem voltam túl vékony, de a szülés után több maradt rajtam, mint ami egészséges. Na meg nagyon zavaró is. A fehér lisztes, cukros ételeket teljesen kiiktattam az étrendemből, de az édességről nehéz lemondanom. Már tegnap bújtam a netet, receptet kerestem de sajnos nem találtam olyat ami igazán jó lett volna.Aztán csak olvastam egyet, meggyes muffin. Igaz már ránézésre rossz volt az alaprecept, na nem azért mert más nem tud jót írni, készíteni... hanem pár éves tapasztalattal a sütés terén a recept elolvasása után már tudom, hogy jó-e vagy sem az adott recept.Hát ez csak ötletadónak volt jó :)De nagyon finom muffin kerekedett belőle, érződik a gyümölcsök kellemes, savanykás íze, nem túl csömör.Pont jó :)Hozzávalók:3 deci tej3 tojás3 evőkanál zabkorpa9 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt10 dkg magozott megy10-15 dkg apró kockára vágott savanykás alma5 dkg olvasztott vajpár csepp vanilia eszencia8 kávéskanál süssina édesítőpor (ilyen volt itthon, szerintem finom, nincs mellékíze)A tojás sárgáját kikevertem a vaniliával és az édesítővel. Hozzá adtam az olvasztott vajat, tejet, a 3 evőkanál zabkorpát és 3-3 kanalanként a lisztet. A tojás nagyságától függően lehet, hogy kicsivel több vagy kevesebb liszt kell bele. A lényeg, hogy sűrű palacsintatészta szerű tésztát kapjunk. Beletesszük a gyümölcsöket, összekeverjük majd a legvégén a kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzákeverjük könnyed, laza mozdulatokkal.Muffin kapszlikba töltjük és 180 fokos sütőben 15-20 perc (tűpróba) alatt készre sütjük.Egyáltalán nem édes sütemény, de ha valaki édesebbet szeretne akkor kicsivel több édesítő kell bele tenni.

Címkék

Muffin Diétás