Rakott csirkehús

  • 2011.12.06.
  • 7

Hozzávalók:csirkehús ( csirkemell vagy csirke comb)só, bors, paprika (Isot paprika pici, de elhagyható)3 tojás1 fej hagyma500g tésztaolaj1 gerezd fokhagymatejfölElkészítés:A húst apróra vágom. Olajban megdinsztelem az apróra vágott vörös hagymát aztán bele teszem a piros paprikát utána hozzá teszem a feldarabolt csirkehúst. Vizet öntök rá, annyit, hogy ellepje. Ha felfőtt sózom, borsozom ( Isot paparikát teszek bele) . Bele teszem az apróra vágott fokhagymát rá ütök 3 tojást amit gyorsan elkeverek a szaftban. Körülbelül 25- 30 percig főzöm. Közben a tésztát elkészítem. Majd amikor minden kész egy magasabb edénybe bele teszek egy sor tésztát egy sor szószt aztán újra egy szósz tésztát egy sor szószt. Addig ismétlem míg el nem fogy majd a tetejét tejföllel bekenem és mehet az előhűtött sütőbe légkeverés 130 C. 20 perc. A sütő rész is kihagyható, de akkor nem pirul meg a teteje.