Heringfilés burgonyasaláta

  • 2014.08.03.
  • 2

Milyen nyárVannak gyönyörű,harmatos reggelek.Vannak emlékezetes jó pillanatok.De valahogy nem az igazi.Nekünk kimaradt a nyaralás,amit próbálunk egynapos kiruccanásokkal pótolni.Persze élményt ezek is bőven nyújtanak,de igazán pihenni,kikapcsolódni így nemigen lehet.Több napra pedig azért nem tudunk elmenni,mert ha ráérnénk rendre rossz az idő.A múltkori hatalmas felhőszakadásokat követően a mostani napsütéses hétvégén épp úgy érzem magam mintha szaunáznék.Úgyhogy esőfüggönyös élményelemekkel,szaunával kecsegtető
wellneshétvége kipipálva...kár,hogy nem a mi műfajunk.Heringfilés burgonyasalátaIgazából vacsorára vagy vendégeknek készítem szívesen.Viszont nagy melegben ebédnek is megteszi.Ráadásul előző
nap elkészíthető,úgyhogy ha hazaérünk fürdésből,csavargásból,akkor csak ki kell venni a hűtőből,összeállítani és enni.Hozzávalók:2-4 szelet heringfilé4-5 közepes burgonya2 közepes
alma3-4 csemege uborka(nyáridőben ropogós kovászos)1 tojássárgából majonéz(vagy
két evőkanálnyi)1 dl tejfölkevés mustár,só,bors,csipet cukorízlés szerint apróra vágott kapor vagy petrezselyemA burgonyát héjjában megfőzöm,majd kihűlve kis kockákra vágom.Az uborkát és az almát is ugyaníg felkockázom.A majonézt,tejfölt,mustárt kikeverem,ízesítem sóval,borssal,cukorral.Beleforgatom a kockázott zöldségeket,almát.Legalább egy napra hűtőbe teszem,hogy az ízek összeérjenek.Fogyasztáskor körberakom a felcsíkozott halszeletekkel és megszórom kaporral.