Garnélás tészta

  • 2013.08.23.
  • 5

Marasztalnám....Más illatú a levegő.A hajnalok hűsek,az árnyékok hosszabbak.Olyan álmatag a Nap,és reggel bizony elkel a pulóver.Sajnos kifelé megyünk a nyárból.Ami idén nagyon rövidnek tűnt.Hiszen az előhírnök
tavasz a maga mámoros, hosszabbodó és melegedő napjaival szinte teljesen elmaradt.Aztán
az a
néhány hét elviselhetetlen hőség is elvett a nyárból,mert semmit nem lehetett csinálni.Még fürödni is csak este mentünk ki a
viszonylag hűs
lakásból.Úgyhogy bennem nagy űrt hagy maga után ez a nyár.Garnélás
tésztaPróbálom marasztalni,az ízekkel is visszaálmodni ezt a kurta nyarat.És mi lenne erre a legalkalmasabb mint egy
néhány perc alatt elkészülő tengeri gyümölcsös tésztaétel?
A mi kisvárosunkban friss garnélákhoz lehetetlen hozzájutni,ezért beérem a készre főzött változattal,ami jó néhány napig eláll a hűtőben.Sós vizet forralok,és beledobom a tésztát(mostanában leginkább masnitésztát,mert ez nagyon tetszik a kisasszonynak és legalább eszik belőle).Serpenyőben olívaolajat hevítek,ezen átforgatom a rákhúst és reszelek hozzá fokhagymát,meg egy kevés citromhéjat.A kifőtt tésztát belekeverem,őrlök
hozzá fehérborsot,meglocsolom még kevés jóféle olívaolajjal.Tálaláskor reszelek rá parmezánt.Ennyi.Isteni,nyáridéző villámebéd.