Fagyasztott fasírtgolyók

  • 2013.07.12.
  • 4

Közel s távolEgyütt élünk,egy udvarban,egy házban.Az édesanyám ,a húgomék és mi.Viszont mindenkinek megvan a
külön bejáratú
lakrésze.Talán a szüleim válása utáni nehéz évek miatt,de mikor ott volt a lehetőség a saját otthon kialakítására,úgy éreztük,hogy így lesz
a legjobb.Közel vagyunk,hogy mindig tudjuk segíteni egymást,de ahhoz azért elég
távol,hogy belelássunk
a másik
tányérjába.Fagyasztott fasírtgolyókTöbbször mondta a húgom,hogy süt pár fasírtot a gyerekeknek vacsorára.Míg egyszer megkérdeztem,hogy érdemes olyan kevéssel
pepecselni.Akkor derült ki,hogy ő előre elkészíti és úgy fagyassza le.Nekem addig ez eszembe sem jutott.Megvettem
egy nagyobb mennyiségű
húst,ledaráltam és úgy raktam a fagyasztóba.Aztán ha fasírtot készítettem előre kellett gondolkodnom:kiolvasztani,bekeverni s csak azután sütni.A következő mennyiségből
68 db kisebb fasírt lett.2,5 kg darált hús(sertés- és marhahús vegyesen)2 nagy fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma3 db zsemle2 db tojássó,pirospaprika,kevés fehérborszsemlemorzsa a forgatáshozA húst ledarálom,a kétféle hagymát apróra vágom.Nagy tálba teszem a fűszerekkel,tojással és a vízbe áztatott,majd jól kinyomkodott zsemlékkel.Összegyúrom és kisebb gombócokat formázok,melyeket zsemlemorzsába hempergetek és tálcára sorakoztatok.Berakom őket a fagyasztóba és mikor megkeményedtek visszazárható zacskóba kerülnek.Nem kell
porciózni az adagot,mert a szükségleteknek megfelelően bármennyi kivehető .Sütésnél a fagyott gombócókat hideg olajba teszem,és úgy kezdem sütni.Így mire kívül megpirul a belseje is szépen átsül.Szerintem még finomabb is mint a frissen begyúrt fasírt(pedig azt is szoktam kicsit pihentetni a hűtőben),mert sokkal jobban összeállnak az ízek.

Címkék

Főétel