Szardellás tojáskrém

  • 2013.04.07.
  • 7

Akkor is tavaszEltüntettem az összes fenyőágat a balkonládákból és beültettem a helyüket
árvácskával.Ha szerencsém lesz túlélik a hajnali kisebb mínuszokat.Mindezt áprilisban.Vicc. A kicsi lány szokta kérdezgetni,hogy mikor játszhat a homokozóban,mikor megyünk fürdeni,oviba stb.Ilyenkor elmesélem neki az évszakok váltakozását,s,hogy mikor minek jön el az ideje.Nagyon várja a tavaszt,mert tudja,hogy visszajönnek a gólyák,meg a fecskék, levél lesz a fákon s akkor már
sokat játszhat az udvaron.Ma nagy szemekkel,komolyan megkérdezte tőlem:anya,lesz majd egyszer tavasz?Megígértem neki,úgyhogy jönnie kell,de sürgősen!Szardellás tojáskrémA megmaradt színes tojásokból
készült a hét közepén.Szardella a hűtőben árválkodó,bontott üveg láttán került bele.Amúgy kevés mustár és apróra vágott zöldhagymaszárral,vagy snidlinggel szoktam ízesíteni.Hozzávalók:4 db keményre főtt tojáskicsi fej lilahagyma4-5 kis szardellafiléevőkanálnyi apróra vágott petrezselyemevőkanálnyi creme fraiche vagy tejfölborsA tojást és a hagymát kislyukú reszelőn lereszem.A szardellát apróra vágom.A többi hozzávalóval együtt alaposan elkeverem.Sózni nem szükséges a szardella elég sóssá teszi.Egy szelet finom kenyérrel tökéletes tízórai vagy vacsora.