Bakonyi sertésszelet

  • 2013.03.04.
  • 1

VasárnapMás mint a többi.Hiába vagyunk
itthon hétköznap is néha együtt,ez a nap akkor is a hét megkoronázása.Ráérősebb,nyugodtabb.Erre a napra sosem tervezek bevásárlást,takarítást.Nem csörögnek telefonok,nincs elinéznivaló.Ezért délelőttre(főleg ilyen szép
időben mint a tegnapi)mindig valami kellemes programot keresünk:kirándulunk,bicajozunk,kacsákat etetünk vagy beülünk egy napos kávézóba.S,hogy legyen délre ebéd a levest
előző nap szoktam megfőzni.Másodiknak pedig a" sütőbe betol
"ételek jöhetnek szóba.Bakonyi sertésszeletNagyon ritkán eszünk sertéshúst,de ez az étel csak
azzal az igazi.Hozzávalók:40 dkg sertéstarja 1 közepes fej hagyma20 dkg gomba(nálunk vargánya és
csiperke felesben)2 dl tejfölliszt,olaj(vagy serészsír)só,bors,pirospaprikaA húst szeletelem,kiklopfolom.Sózom és liszben megforgatom.Sütőben is használható fedeles edényben,kevés olajon mindkét oldalán átsütöm kiszedem.Az edényben
megdinsztelem a hagymát is,majd hozzárakom a vékonyra szelt gombát átpirítom és végül megszórom pirospaprikával,kicsit sózom,borsozom majd visszateszem a húsokat.1,5-2 dl vizet öntök rá és
lefedve a hideg sütőbe tolom.Másfél óra alatt puhára párolódik a hús,és az ízek jól összeérnek.Mikor hazaérünk kiveszem a sütőből és elkeverem benne a tejfölt.A reggel elkészített nokedlit pedig a
elzárt de még meleg sütőbe teszem átmelegedni.

Címkék

Főétel