Brokkolisaláta

  • 2013.02.06.
  • 4

OlvadásMiért nem tud úgy köddé válni minden fölös kiló rólam,ahogy a rengeteg hó eltűnt néhány nap leforgása alatt?Milyen jó lenne,ha a napsütés nemcsak a havat olvasztaná...BrokkolisalátaLaktat,eltelít,energiát ad.Ráadásul rendkívül egészséges és percek alatt elkészül.Könnyű vacsorának,főételként roston sült húsokhoz

remek választás.Télidőben jól
helyettesítheti a friss zöldségekből készülő salátákat.Hozzávalók(2 adag):egy közepes brokkoli rózsáitetszés szerinti mennyiségű feta sajt és mandulaforgácsoksó,bors,olívaolaj,szódabikarbónaA
brokkoli rózsáit enyhén sós és szódabikarbónás vízbe teszem, majd 4-5 perc főzés után átrakosgatom egy tál hideg vízbe.Így készítve
szép zöld színű és kissé ropogós marad.Leszűröm meglocsolom olívaolajjal és megszórom feta sajttal.Ha van a hűtőben akkor
fűszeres feta sajtot használok és ennek az olajával is locsolom meg.Vékony mandulaforgácsokat száraz serpenyőben enyhén megpirítok és a tetejére szórom.A brokkoli megmaradt szárát esetleg néhány félretett rózsával
együtt elteszem.Aztán egy-két nap múlva pillanatok alatt levest készítek belőle:
egy szem burgonyával,sós vízben(még finomabb maradék húslevesben)
puhára párolom,összeturmixolom és kevés tejszínnel összeforralom.Reszelt,leginkább füstölt sajjtal megszórva tálalom.