Harcsapaprikás,túrós csuszával

  • 2013.01.25.
  • 1

A leggyorsabbNagyon szeretek főzni.De szabadnap még a konyhatündéreknek is jár,nem igaz?Épp ezért
a heti menüt úgy találom ki,hogy legyen olyan nap is amikor nem állok a konyhában.Télen ugyan sok olyan étel van,amit több napra érdemes főzni,és én is így teszem.Azokat viszont olyankor készítem,amikor másnap nem vagyok itthon,s csak ki kell venni megmelegíteni a hűtőből.A másik amire mindig figyelek,hogy hetente együnk halat.Harcsapaprikás,túrós csuszávalTöbb idő leírni,mint elkészíteni.Ettől csak Igló kapitány lenne gyorsabb,de ő nem jöhet be a konyhánkba.Szerencsére a kislánynak is ízlik,s talán ő sem bánja ha inkább az én
főztöm eszi.Hozzávalók(2 adag):30 dkg harcsafilé 1 kisebb fej hagymasó,bors,olaj,pirospaprikakb.20 dkg csuszatésztatúró,tejfölegy szelet fehérszalonnaízlés szerint kapor(nekünk ebben az ételben nem ízlik)A vöröshagymát és a szalonnát apróra,a harcsát falatnyi kockára vágom. A szalonnának kiolvasztom a zsírját és kiszedem a pörcöket.A visszamaradt zsíradékon megfonnyasztom a hagymát,megszórom pirospaprikával majd hozzáteszem a halat.Sózom,borsozom és pici vizet öntve alá,fedő alatt kb.10 perc alatt készre főzöm.A tésztát sós,forrásban lévő vízbe dobom,s ha megfőtt elkeverem túróval.Tálaláskor a tetejét meglocsolom tejföllel,és megszórom a szalonnapörcökkel(vagy kaporral).