Tökmagos pogácsa - Pogăci cu semințe de dovleac

  • 2018.02.03.
  • 4

Hozzávalók: 40 dkg fehérliszt, 10 dkg tökmagliszt, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál tejföl, 5 dkg olvasztott vaj, 1,5-2 dl langyos tej, 1 teáskanál cukor, 1,5 teáskanál só, 7 g szárított élesztő; továbbá: 1,2 dl tökmagolaj, 25 dkg héj nélküli tökmag, 1 tojásfehérje.Elkélszítése: 1.




A hozzávalókat a tej kivételével egy tálba tesszük, majd szükséges mennyiségű langyos tejjel rugalmas tésztát dagasztunk. 2.




A tésztát letakarva 30 percig kelesztjük, majd lisztezett felületen kissé átgyúrjuk és kb. 1 cm vastag lappá nyújtjuk. 3.




Vékonyan lekenjük tökmagolajjal. 4.




A tökmagot megpirítjuk, apróra vágjuk és egy részét a lekent tésztára szórjuk.5.




A tészta felső 1/3-ad részét középre hajtjuk, lekenjük tökmagolajjal és megszórjuk maggal, majd befedjük az alsó 1/3-ad tésztával.6.




A felső részét is lekenjük, illetve beszórjuk, majd a bal oldalt középre hajtjuk, ezt is kenjük és szórjuk. 7.




Végül befedjük a a jobb oldali résszel, ezt már nem kenjük le.8.