Koktélnarancsos pohárkrém

  • 2018.02.04.
  • 3

A koktélnarancs,(kumquat)
Kínából származik, apró, fürjtojás méretű citrus. Héja ehető, édeskés,
nem kell hámozni,
húsa pedig savanykás, de együtt egy frissítő, kellemes ízélményt nyújt.
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg mascarpone, 2 dl görög joghurt, 2 dl tejszín,
10 dkg porcukor, 2 dl narancslé, 20 dkg koktélnarancs, 2 evőkanál méz.
Elkészítése: A mascarponet kikavarjuk a porcukorral, majd kanalanként adagolva belekavarjuk a joghurtot és 3-4 evőkanál
narancslevet. A tejszínt felverjük, előbb a felét, majd az egészet a krémbe keverjük. A krémet
poharakba
szétosztjuk
és hűtőbe tesszük. A megmaradt narancslevet kevés vízzel és a mézzel főni tesszük. Mikor felforrt, beletesszük a szeletekre vágott koktélnarancsot és addig főzzük(pár perc), míg a leve besűrűsödik
és ragacsos állaga nem lesz. lehűtjük, majd tálaláskor a krémre kanalazzuk.
Megjegyzés:

Koktélnarancs helyett
héjától megpucolt és kis darabokra vágott narancsot is használhatunk. Ebben az esetben nem kell narancslevet hozzáadni, elég csak a narancsot a mézzel összefőzni.