Mogyorós gesztenyegolyók

  • 2017.12.18.
  • 5

Hozzávalók: 25 dkg gesztenyepüré(édesített), 1 evőkanál mogyorókrém, 5 dkg darált mogyoró, 5 dkg darált keksz,
½
teáskanál tejszínes mogyoró(vagy rum) aroma, 10 dkg étcsokoládé, 1 teáskanál étolaj, dekorcukor.
Elkészítése: A gesztenyepürét szobahőmérsékleten kiengedjük, egy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a mogyorókrémet, a darált kekszet, a darált mogyorót meg az aromát, majd összedolgozzuk. Ha a massza túl lány, kevés darált kekszet még adunk hozzá. Kisebb diónyi méretű golyókat formázunk és 10 percre fagyasztóba tesszük. A csokoládét összetördeljük, 2/3-ad részét vízgőz fölött megolvasztjuk, félrevesszük, hozzáadjuk a megmaradt csokoládét meg az olajat és simára kavarjuk. A golyókba fogpiszkálót szúrunk, mindegyiket belemártjuk a csokoládéba, lecsöpögtetjük, tetejükre dekorcukorkát teszünk és dermedésig hungarocellbe szúrjuk.