Gyümölcskenyér

  • 2017.12.19.
  • 2

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 15 dkg puha vaj, 2 tojás sárgája, 7 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1,8-2
dl langyos tej, 1 teáskanál szárított élesztő, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1/2
teáskanál reszelt narancshéj, csipetnyi só, 25 dkg vegyes aszaltgyümölcs(füge, mazsola, vörösáfonya, aszalt szilva), 1 evőkanál keményítő vagy liszt, porcukor, vaj és liszt a tepsihez.Elkészítése: A lisztet összekavarjuk a sóval, az élesztővel, a kétféle cukorral és a reszelt citrom illetve narancshéjjal, beledolgozzuk a vajat meg a tojás sárgáját, majd szükséges mennyiségű langyos tejjel
közepesen puha tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, összekeverjük a keményítővel, majd finoman beledolgozzuk a
megkelt tésztába. Kerekre formázzuk és kivajazott, kilisztezett kerek tepsibe tesszük. Letakarjuk, 30 percig kelni hagyjuk, majd tetejét vizes ecsettel áthúzzuk és 180 fokon, 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt megszórjuk porcukorral és szeletekre vágva tálaljuk.