Fehércsokoládés kókuszos golyó

  • 2017.12.03.
  • 6

Hozzávalók: 20-22 dkg kókuszreszelék, 2 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 1 teáskanál vanília kivonat;a bevonathoz:
20 dkg fehér csokoládé, 3 evőkanál olaj;a szóráshoz: 2-3 evőkanál kókuszreszelék, pár csepp kék színű ételfesték.Elkészítése: A tejszínt a vajjal forralni tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a vajat meg a vanília kivonatot. Mikor felforrt beleszórjuk a kókuszreszeléket, összekavarjuk, 1-2 percig tartva a tűzön, majd félrehúzzuk és mikor lehűlt, 1 órára hűtőbe tesszük dermedni. Nedves kézzel kisebb diónyi méretű
golyókat formázunk, majd 10 percre fagyasztóba tesszük. A fehércsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, belekavarjuk az olajat. A kókuszreszelékre csöpögtetjük az ételfestéket és egy kanállal addig kavarjuk, míg az egész kékre színeződik. A golyókat kivesszük, mindegyikbe egy-egy fogpiszkálót szúrunk és egyenként a csokoládéba mártjuk,majd azonnal megszórjuk a kék kókuszreszelékkel és egy hungarocell lapba szúrva dermedni hagyjuk.
Mikor a csokoládébevonat megdermedt, kihúzzuk a fogpiszkálókat és fémdobozban, hűvös helyen(nem hűtőben) tároljuk.
Megjegyzés. A kókuszreszeléket fehéren is hagyhatjuk, vagy használhatunk színes szórócukrot helyette.