Sütőtökős édes málé - Mălai cu dovleac

  • 2017.11.21.
  • 8

Hozzávalók: 2 tojás, ½
csésze(2,5 dl)
cukor, 1 csésze
finom kukoricaliszt, 1
csésze
rétesliszt,
1/2 csésze olaj, 1 csésze tej, 1 sütőpor, 1 evőkanál reszelt citromhéj, csipetnyi só, 30 dkg
megpucolt sütőtök, kevés olaj, 2-3 evőkanál cukor, fahéj, porcukor.Elkészítése:
Egy serpenyőbe kevés olajat töltünk, rádobjuk a kockákra vágott sütőtököt, megszórjuk 2-3 evőkanál cukorral és 3-4 percig dinszteljük(nem kell teljesen átsüljön), majd félrehúzzuk és megszórjuk fahéjjal.
A kukoricalisztet összekeverjük a rétesliszttel, a sütőporral, a sóval meg a citromhéjjal. A tojásokat habosra verjük a cukorral, vékony sugárban hozzáöntjük az olajat, a tejet, majd beledolgozzuk a lisztes keveréket. A masszát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, tetején szétosztjuk a sütőtököt, majd 175 fokon, 40-45 percig sütjük. Hidegen szeleteljük és megszórjuk porcukorral.
Mălai cu dovleacIngrediente: 2 ouă, 1/2 cană(250 ml) zahăr, 1 căni mălai, 1 cană făină, 1/2 cană ulei, 1 cană lapte, 1 plic praf de copt, coajă rasă de
lămâie, un praf de sare, 300 g dovleac, puțin ulei, 2-3 linguri zahăr. Prepararea:
Dovleacul se taie cubulețe mici, se presară cu 2-3 linguri de zahăr și se înăbușă 4-5 minute cu puțin ulei, apoi se iau deoparte și se presară cu scorțișoară. Mălaiul se amestecă cu făina, sarea, coaja rasă de
lămâie și praful de copt. Ouăle se bat cu zahărul, se toarnă treptat uleiul, apoi se adaugă amestecul de făină-mălai și laptele și se amestecă. Compoziția se toarnă într-o tavă de mărime mijlocie, tapetată cu hârtie de copt și se pune deasupra din loc în loc dovleacul. Se coace 40-45 minute la 175 grade.