Sütőtökös bulgur

  • 2017.11.11.
  • 9

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg megpucolt sütőtök,
2,5 dl-es csésze bulgur, 5 dl víz, 1 hagyma, 1 evőkanál vaj, 2-3 evőkanál olaj, só, szegfűbors, csilipehely.Elkészítése: A sütőtököt
kislyukú reszelőn lereszeljük. Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a vaj és az olaj keverékén, hozzáadjuk a sütőtököt, megsózzuk és addig pároljuk, míg összeesik. Hozzáadjuk a bulgurt, megszórjuk szegfűborssal és felöntjük a vízzel. Fedő alatt 15-20 percig pároljuk, majd félrehúzzuk és 15 percig meleg helyen pihentetjük.
Tálaláskor megszórjuk csilipehellyel. Tetszés szerinti feltétet adunk hozzá. Megjegyzés: Ha van zöldség vagy csont alaplevünk, használjunk azt víz helyett, sokkal ízletesebb lesz az étel.