Háromszínű püspökkenyér

  • 2017.11.25.
  • 2

Hozzávalók:a sárga réteghez: 5 tojás sárgája, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál cukor,1 evőkanál reszelt citromhéj, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál olaj, 1/2 teáskanál sütőpor;a barna réteghez: 2 evőkanál kakaó;a fehér réteghez: 5 tojás fehérje, 5 evőkanál liszt,
5 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál olaj, 1/2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál vanília kivonat.Elkészítése:1. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, tovább verve hozzáadjuk a citromhéjat a vizet meg az olajat, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.2. A masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk.3. A kakaót egy teaszűrőbe tesszük és a sárga rétegre szitáljuk.4. A fehérjét a vízzel meg a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az olajat meg a vaníliakivonatot, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.5. A masszát a kakaós rétegre simítjuk.6. Előmelegített sütőben, 30-35 percig sütjük.