Töltött paprikaleves- gombával

  • 2017.10.24.
  • 7

Hozzávalók 4 személyre: 8 tölteni való paprika, 50 dkg csiperke gomba, 8 dkg rizs, 2 hagyma, 5 dl házi paradicsomlé, 1 kis zeller, zellerzöld, 1 evőkanál darált paprika, 1 tojás, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, fűszerpaprika, só, bors, tejföl a tálaláshoz.
Elkészítése: A rizst enyhén sós vízben 8
percig főzzük, majd leszűrjük. 1 apróra vágott hagymát a zsír felén megdinsztelünk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, a darált paprikát, sózzuk, borsózzuk, majd zsírjára sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a rizst meg a tojást és összedolgozzuk. A paprikákat kicsumázzuk, megmossuk és megtöltjük a gombás töltelékkel.
A megmaradt hagymát apróra vágjuk és a megmaradt zsíron üvegesre dinszteljük. Megszórjuk kevés fűszerpaprikával, a liszttel, felöntjük a paradicsomlével és csomómentesre kavarjuk. Beletesszük a lereszelt zellert, és a megtöltött paprikákat, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje őket, sózzuk és rászórjuk az apróra vágott zellerzöldet. Közepes lángon 20 percig főzzük. Tejföllel tálaljuk.