Svájci kolbászsaláta (Wurstsalat)

  • 2017.10.17.
  • 6

Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg szafaládé vagy virsli, 15 dkg Emmentáli vagy Gouda sajt, 10 dkg
savanyú uborka, 1 kis fej vöröshagyma;a páchoz: 1 dl szobahőmérsékletű húsleves vagy alaplé,
1 vékony karikára vágott zöldhagyma, 1 evőkanál apróra vágott
metélőhagyma, 1 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem, 1 teáskanál csípős mustár, ½ teáskanál cukor, 3 evőkanál semleges ízű olaj, 3 evőkanál fehéborecet, só, fehérbors. Elkészítése: A páclé hozzávalóit összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk. A kolbászt, a sajtot meg a savanyú uborkát vékony csíkokra vágjuk és egy tálba tesszük. Ráöntjük a páclevet és finoman összeforgatjuk. 1 órát hűtőben pihentetjük, majd ropogós héjú kenyérrel tálaljuk. Megjegyzés: Svájcban a salátát a Cervelat-nak nevezet nemzeti kolbászból készítik. A kolbász a szafaládéhoz hasonlít, összetevői
marhahús, disznóhús, szalonna meg bőr(régen agyvelőt is adtak hozzá) és
marhabélbe töltik.