Zöldborsós spagetti
- 2017.08.09.
- 2
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg zöldborsó, 40 dkg spagetti, 1 hagyma, 5 dkg vaj, 2-3 evőkanál olívaolaj, 10 dkg mascarpone, petrezselyemzöld, 5 dkg fetasajt, csilipehely, só.Elkészítése: A spagettit enyhén sós vízben főni tesszük. Az apróra vágott hagymát a vaj és az olaj keverékén 1-2 percig dinszteljük, majd rátesszük a zöldborsót és az apróra vágott petrezselyemzöldet, megsózzuk és többször átkavarva, 4-5 percig pároljuk. Felét kiszedjük és félretesszük, az edényben maradt zöldborsót pedig botmixerrel pürésítjük, közben annyi forró vizet adagolunk hozzá a spagetti levéből, amennyivel krémes állaga lesz. Belekavarjuk a mascarponet, majd rászedjük a megfőtt spagettit, rászórjuk a félretett zöldborsót
és összekavarjuk.Tetejére fetasajtot morzsolunk és csilipelyhet szórunk és azonnal tálaljuk.