Erdei gyümölcsös krémleves

  • 2017.08.31.
  • 3

Hozzávalók 4 személyre: 30+5 dkg erdei gyümölcs, 2-3 evőkanál citromlé,
1 teáskanál reszelt gyömbér, 2-3 evőkanál cukor, csipetnyi só, 2 dl joghurt, 2 dl kókusztej, 1 teáskanál étkezési keményítő, 1,5 dl tejszín, kókuszreszelék. Elkészítése: A 30 dkg erdei gyümölcsöt 1 l vízben főni tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, a sót
meg a gyömbért. Öt percig főzzük, majd félrevesszük és botmixerrel
vagy blenderben krémesre dolgozzuk. A keményítőt elkavarjuk a joghurttal és a kókusztejjel, 1-2 merítőkanál forró levessel hőkiegyenlítjük, majd az ételbe töltjük és visszatesszük a tűzre. Lassú lángon, további 2-3 percig főzzük, ha kellően besűrűsödött, félrevesszük. A tejszínt kissé felverjük(nem habbá, csak míg keményedni kezd), belekeverünk 1-2 evőkanál kókuszreszeléket és a levessel tálaljuk. Tetejére szórjuk az 5 dkg erdei gyümölcsöt. Megjegyzés: Kókusztej helyett használhatunk
sima tejet vagy pedig több joghurtot.