Zöldborsókrém

  • 2017.07.12.
  • 7

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg bontott zöldborsó, 1 hagyma, 5 dkg vaj, 2-3 szál petrezselyemzöld, 1 dl tejszín, langyos víz, só, fehérbors, 1-2 evőkanál citromlé, fetasajt a tálaláshoz.Elkészítése: Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a vajon, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet meg a borsót és gyakran átkavarva, 5 percig pároljuk. Félrehúzzuk, sózzuk, borsózzuk, pár percig hűlni hagyjuk, majd blender edényébe tesszük. Rátöltjük a tejszínt meg a citromlevet és krémesre dolgozzuk. Ha a krém túl kemény, kevés
langyos vizet adunk még hozzá. Fetasajttal megszórva, pirítós kenyérrel tálaljuk.
Megjegyzés: Teljesen nyers zöldborsóból is készíthetjük, ebben az esetben kevésbé lesz krémes állagú, viszont megmarad a teljes vitamintartalma.